Extra informatie
Gewicht | 150 gram, 175 gram, 200 gram, 225 gram |
---|---|
Bereidingswijze | bakken: 3 a 4 minuten aan beide zijden |
Voedingswaarde (per 100 gram) | energie: 498kJ/119kcal |
€ 4,22 – € 5,43
Prijs per 100 gram: € 2.40
Prachtige bavette steak te bakken als biefstuk. Proef de echte ouderwetse rundvleessmaak. De bavette, halve maan of 'flanksteak' heeft een lange en grove draad. Het is 'werkvlees' en daardoor wat stugger dan biefstuk. Vroeger sneden de slagers het vlees vaak door de doorregen runderlappen of gebruikten het voor poulet of gehakt, maar bij de echte voor het vlees gefokte runderen is de bavette botermals en wordt het gebruikt in de lekkerste gerechten. Door de ruim aanwezige vetdooradering heeft het vlees een volle vette smaak. Het vlees moet schuin op en tegen de draad in gesneden worden.
Gewicht | 150 gram, 175 gram, 200 gram, 225 gram |
---|---|
Bereidingswijze | bakken: 3 a 4 minuten aan beide zijden |
Voedingswaarde (per 100 gram) | energie: 498kJ/119kcal |